FAQ

En butterfly er en gammel metode, møbelsnedkere har brugt for at samle sprækker i træ, og for at undgå sprækkerne arbejdere videre i træet.
En butterfly blev først kendt i 1950’erne, hvor der førhen har været andre designs, der har samlet sprækkerne men stadig med samme tekniske metode.

Uniwoods plankeborde blive behandlet med en 2-komponent olie, der hærder bordet fuldstændig, så det kan stå imod dagligdagens brug. Da bordet har fået en olie som mætter bordet, tager træet ikke imod spild fra f.eks. rødvin, vand eller madrester. Man kan derfor roligt bruge sit Uniwoods plankebord uden en dug er nødvendig.

Sørg altid for at tørre bordet af med en oprevet klud efter spild og efter spisning. Bordet er blevet behandlet med en olie der hærder træet. Det betyder at træet ikke tager imod fedt fra madrester, rødvin eller kaffe.

Uniwoods plankeborde er fremstillet af Akacietræ, der har stået ude i vind og vejr i over 100 år. Træet er ikke helt udtørret og det kan derfor slå sig og sprække over tid. Bordene er lavet i massivt træ og kan derfor aldrig styres fuldstændig. Træet vil udvikle sig over tid og det er en af de elementer der gøre hvert bord til et unikt, levende og sjælfyldt kunstværk, som bærer naturens egen positive energi i private og offentlige rum. Alle trætyper indstiller sig til omgivelserne og de temperaturer og luftfugtigheder der er i det klima de står i.