Bæredygtigt

 

Akacietræerne bliver fældet, for at udvide det Thailandske vejnet og er lovligt fældet

 

Hvert bord fortæller sin historie og man får en følelse af, at stå for foden af træet og kigge op i toppen, fra jord til bord. Og alle er udskåret i ét stykke træ.

Vores udvalg af disse rustikke planker, bliver lavet til spiseborde, kontorborde, stole, skamler, bænke, barborde, tv-borde, sofaborde, opsatser osv. af.

Skamlerne er skåret ud i et stykke med en motorsav, et unikt stykke håndværk.

Der er en ting, som er allervigtigst for os: BÆREDYGTIGHED!

Træerne bliver fældet i et område godkendt af den Thailandske regering og det har været vigtigt for os, at kunne få certifikat på. Træerne bliver fældet for, at udvide vejnettet i Thailand. Der bliver genskovet et sted, hvor de nye træer kan vokse.

Næste skridt er selve processen. Det skal være en ordentlig samarbejdspartner i Thailand, som ikke kun tænker på lav løn til sine medarbejdere, men som rent faktisk behandler dem ordentligt og kan levere et smukt stykke håndværk. Ejeren sørger for, at betale for sine medarbejderes børns skole og tager sig af hele familien.

Sidst, men ikke mindst var transporten vigtig, det var et must, at transporten foregik med fragtskib og, at der ikke blev fragtet unødvendigt, men, at containeren blev fyldt helt op hver gang, ikke pga. omkostninger, men af hensyn til miljøet.

Plankerne er behandlet med olie og enkelte behandlet med mat lak. Træet ligger og ”hviler” indtil plankerne er klar til langsom tørring i ovn ved 90 grader i ca. 4 uger indtil der opnås en fugtighed på 8-10 % som er den optimale for træets hårdhed og holdbarhed.

Europæisk Valnød bliver kun fældet når det ikke bærer frugt eller på anden måde er skadet

Træerne bliver fældet pga. de er nedslidte og ikke giver frugt mere.

For hvert træ der bliver fældet, bliver der plantet et nyt Valnøddetræ.

Så igen har vi tænkt bæredygtighed, som er et must for os.

Når træet er fældet, ligger stammen og hviler i 12 måneder, herefter bliver det skåret op og bliver tørret i ovn i 2 måneder indtil det har en fugtighedsprocent på 10%.

Dette sker for, at Valnøddeplankerne ikke bliver deforme, samt er holdbare.

Efterfølgende bliver Valnøddeplankerne behandlet med tokomponentolie.

På samme måde som Akacietræet, bliver plankerne stablet i en skibscontainer og bliver sejlet med fragtskib til Danmark direkte til vores lager.

Fragt sker altid kun når containeren er helt fuld.